O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

EVROPA


London in grofije angleškega podeželja

CENA z DDV: do 549 €
ČAS: 5.3.2021

London in grofije angleškega podeželja

Slikovito podeželje pokrajine Cotswolds, univerzitetni Oxford, romantična vasica Bourton on the water, Shakespearjev Stradford ob reki Avon, skozi grofije do viktorijanskega mesta Bath pisateljice Jane Austen, skrivnostni Stonehenge …

Izberite datum in trajanje: 5.3.2021zerviraj

1. dan, sreda: LJUBLJANA – LONDON
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet v London. Po predvidenem pristanku avtobusni prevoz do hotela. Nastanitev. Pozno popoldne se boste lahkoz našimvodnikom (doplačilo za podzemno železnico) odpravili do West Enda, se sprehodili skozi Soho, trg Piccadilly ter londonsko kitajsko četrt do trga Trafalgar. Obisk enega od tipičnih angleških pubov. Vrnitev v hotel. Prenočevanje.

2. dan, četrtek: LONDON - OXFORD - COTSWOLDS - BOURTON ON THE WATER - STRADFORD UPON AVON /zajtrk
Zajtrk in prosto . Po zajtrku priporočamo celodnevni izlet z avtobusom (doplačilo ob prijavi ) po grofijah angleškega podeželja. Oxford, očarljivo univerzitetno mesto zaradi posebne arhitekture imenujejo tudi mesto zasanjanih zvonikov. Obiskali boste enega od kolidžev najstarejše angleške univerze, Christ Church (ki je bil tudi prizorišče snemanja mnogih filmov, tudi Harry Potterja). Kolidž slovi po imenitni srednjeveški jedilnici in najmanjši gotski katedrali znotraj oxfordske univerze. Sprehodili se boste skozi vedno živahno viktorijansko tržnico. Vožnjo boste nadaljevali proti pokrajini angleškega podeželja Cotswolds, ki jo zaznamujejo tipične podeželske vasice in hiše z značilnimi strehami, pubi in trgovinice. Postanek v mestecu Bourton ob vodnih kanalih. Če se boste za kosilo odločili za značilen angleški pub in si upali poskusiti angleško hrano, boste imeli čisto popoln angleški dan. Popoldne vožnja v grofijo Stradfordshire in skozi Shakespearjevo rojstno mesto ob reki Avon. Ogled centra in hiše, kjer je živel velikan angleške književnosti. Prosto za potep po slikovitih mestnih ulicah. Vrnitev v London. Prenočevanje.

3. dan, petek: LONDON - STONEHENGE EXPRESS /zajtrk
Zajtrk in prosto. Dopoldne priporočamo poldnevni izlet z lokalnim agentom (doplačilo ob prijavi) v Stonehenge. Vožnja z avtobusom proti grofiji Wiltshire do znamenitega Stonehenga. V Stonhengu boste preživeli slabe tri urice, si ogledali center za obiskovalce in prizorišče skrivnostnih »kamnitih velikanov« iz neolitika. Spomenik iz bronaste dobe je s površja videti kot zmešnjava pokončnih in prekucnjenih kamnov; gre za niz koncentričnih krogov iz nasute zemlje ter iz manjših in večjih kamnov. Vrnitev v London. Popoldne obiščite enega od številnih odličnih londonskih muzejev . Zvečer možnost ogleda muzikala ( doplačilo ). Prenočevanje.

4. dan, sobota: LONDON - BATH/ zajtrk
Zajtrk in prosto . Po zajtrku priporočamo celodnevni izlet z vlakom / avtobusom (doplačilo ob prijavi) skozi idlično grofijo Somerset do Bath-a. V mestu, ki je pod zaščito Unesca, so zastopane vse pomembne faze angleške arhitekturne zgodovine, od Rimskih term, preko srednjeveške opatije Bath do »Kraljevega polmeseca« iz 18.st. Na sprehodu skozi mestno središče, ki ga zaznamujejo čudovita pročelja hiš aristokracije viktorijanske Anglije, se bomo ustavili v hiši, kjer je nekaj let živela pisateljica Jane Austen. Ogled. Nadaljevanje potepanja po romantičnem mestu skozi čudovito urejen viktorijanski park do klasične arhitekturne mojstrovine arhitektov Wood, »Kraljevega polmeseca«. Ogled Roman Bath, rimskih term in muzeja. Ob reki Avon si v eni od številnih restavracij privoščite kosilo ali pravi popoldanski čaj. Pozno popoldne vrnitev v London. Prenočevanje .

5. dan, nedelja: LONDON – LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk in prosto. Dopoldne priporočamo obisk tržnice alternativnih trendov ob londonskem kanalu v predelu Camden Town , morda se sprehodite po trgovski ulici Oxford Street. Vrnitev v hotel. Popoldan prevoz na letališče. Predviden odhod letala proti Ljubljani. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v večernih urah.

V ceno 549 € je vključeno
 • letalski prevoz Ljubljana– London – Ljubljana v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 4 prenočevanja s kontinentalnimi zajtrki v hotelu 2/3* v dvoposteljnih sobah
 • 1 kos ročne prtljage s težo največ 10 kg in dimenzijo 56 cm x 45 cm x 25 cm
 • prevoz letališče – hotel – letališče v Londonu
 • vodenje v slovenščini
 • organizacija potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % popust za tretjo odraslo osebo (v spremstvu dveh odraslih oseb)
Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • celodnevni izlet v Bath 85,00 EUR/osebo 
 • poldnevni izlet Stonehenge Express 55,00 EUR/osebo 
 • enoposteljna soba 135,00 EUR/osebo 
 • celodnevni izlet v Oxford, Cotswolds in Stradford upon Avon 85,00 EUR/osebo 
 • 1 kos oddane prtljage (do 20 kg na osebo) 60,00 EUR/osebo 

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • muzikal v Londonu od 70-90 GBP
 • podzemna železnica – enodnevna vozovnica pribl. 12 GBP (2 coni)
 • skupinska dnevna vozovnica pribl. 8 GBP

Cene se doplačajo v GBP v Londonu, izlete bo spremljal slovenski vodnik.

Opozorilo
 • Na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček), ki jo nesete v letalo s težo največ 10 kg in dimenzijo 56 cm x 45 cm x 25 cm.
 • Ob prijavi na potovanje lahko doplačate (60 EUR) 1 kos prtljage največ 20 kg na osebo, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja.
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list).
 • Prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke.
 • Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov potrebnih za potovanje ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
   
 • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.

STOP in KOMPAS

Splošni pogoji poslovanja


Fotografije: