O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

EVROPA


Romantični Pariz

CENA z DDV: od 519 €
ČAS: celoletno

Romantični Pariz

 »Pariz je popoln, Pariz je strop človeštva. Kdorkoli vidi Pariz, misli, da vidi temelj celotne zgodovine, vmes pa nebo in zvezde. Pariz je sinonim za kozmos, nima meja. Pariz ne ustvarja samo zakonov, ustvarja tudi modo. Pariz je lahko neumen, če hoče, včasih si celo dovoli to razkošje. Je več kot velik, je brezmejen. Zakaj? Ker si upa.« (Victor Hugo)

Ali ste vedeli? V Franciji je veliko znamenitosti brezplačnih za mlade do 26.leta, ki so člani Evropske unije - v Parizu je to muzej Louvre, dvorec Versailles, Slavolok zmage in številni muzeji. V okviru izleta po dolini reke Loare pa to velja za dvorec Chambord.

Datumi odhodov: 19.02.2021

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

1. dan: LJUBLJANA–BENETKE–PARIZ
Zbor potnikov na mestnem obračališču Dolgi Most v Ljubljani in prevoz v Benetke. Polet proti Parizu. Sledi avtobusni ogled mesta mimo glavnih znamenitosti: katedrala Notre–Dame, Latinska četrt, Saint Germain, Univerza Sorbona, znana ulica Rivoli, Louvre, Elizejske poljane, Eifflov stolp, Napoleonova grobnica–Dôme des Invalides itd. Nastanitev v hotelu in nekaj prostega časa za osvežitev. Popoldan vožnja z metrojem do trga Concorde, od koder se boste sprehodili po »kraljevski ulici« Rue Royale do cerkve La Madeleine in nato naprej do stare pariške opere Garnier ter znamenitih veleblagovnic. Prenočevanje.

2. dan: PARIZ– (DVORCI LOARE)–PARIZ / zajtrk
Po zajtrku priporočamo celodnevni izlet po dolini reke Loare (doplačilo), ki se ponaša s čudovito naravo in mogočnimi dvorci francoskega plemstva. Obisk mogočnega Chamborda, ki je bil po svoji veličini upravičen predhodnik Versaillesa. Nato naprej do dvorca Chenonceau, čigar zgodovino so krojile ženske, kar boste lahko v samem dvorcu tudi začutili. Za konec še skok do Amboisa in sprehod po simpatični vasici, v kateri je del svojega življenja preživel tudi renesančni mojster Leonardo da Vinci. Vrnitev v Pariz v večernih urah. Prenočevanje. (Drugi dan bo izlet izveden le ob zadostnem številu prijav. V kolikor se za izlet ne odločite, priporočamo samostojne oglede pariških znamenitosti.)

3. dan: PARIZ–(VERSAILLES)–PARIZ / zajtrk
Po zajtrku priporočamo avtobusni prevoz (doplačilo) v Versailles ter individualni ogled dvorca Ludvika XIV., Sončnega kralja in prekrasnih baročnih vrtov, ki dvorec obdajajo (vstopnina za doplačilo). Popoldan vrnitev v Pariz in ogled mesta–na otočku Ile de la Cité si boste z vodnikom ogledali najlepšo pariško katedralo – Notre–Dame, v Latinski četrti boste začutili mladostni utrip mesta in se prepustili čarom bohemske četrti Le Marais. Zvečer sprehod po Montmartru, gričku umetnikov in ogled bazilike Sacré–Coeur, ki ji Parižani zaradi bele barve fasade pravijo Bela golobica. Za zaključek večera si lahko za doplačilo ogledate tudi odlično predstavo v enem od mnogih pariških kabaretov, ki vas nikakor ne bo pustila ravnodušne. Prenočevanje.

4. dan: PARIZ–BENETKE–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk in vožnja z metrojem do Eifflovega stolpa ter vzpon (doplačilo). Za lepši začetek dneva priporočamo še vožnjo z ladjico po Seni (doplačilo), kjer se boste ob zvokih francoskih šansonov prepustili občudovanju pariških znamenitosti. Lahko se boste še zadnjič podali na sprehod do Slavoloka Zmage po najlepši aveniji na svetu–Champs Elysées. Popoldan prevoz na letališče in polet proti Benetkam. Prevoz do Ljubljane v poznih večernih urah.

V ceno 519 € je vključeno

letalski prevoz Benetke–Pariz–Benetke v ekonomskem razredu

letališke in varnostne pristojbine

prevoz Ljubljana–Benetke–Ljubljana

avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče

približno 3–urni avtobusni ogled mesta

3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah (triposteljne sobe samo na vprašanje)

vodenje in organizacija potovanja

DDV

Popusti:

10 % za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

 

V ceno ni vključeno

Ob prijavi:

obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 40EUR/osebo

Možna doplačila

Ob prijavi: 

izlet z avtobusom po dolini reke Loare (min. 15 oseb) in vključuje vstopnino v 2 gradova, do 18 let 85,00 EUR/osebo

izlet z avtobusom po dolini reke Loare (min. 15 oseb) in vključeno vstopnino v 2 gradova, od 18 let 130,00 EUR/osebo

enoposteljna soba 140,00 EUR/osebo

ladja po Seni 17,00 EUR/osebo

avtobusni prevoz v Versailles (min. 15 oseb) 30,00 EUR/osebo

ogled prestave v kabaretu Moulin Rouge 132,00 EUR/osebo

Na kraju samem (vodniku na poti)

Eifflov stolp 25 EUR

Versailles–dvorec 18 EUR

10 vozovnic za metro pribl. 15 EUR

muzeji pribl. 15-20 EUR

Eurodisney odrasli 87 EUR, otroci 3–11 let 84 EUR

Opomba 

V Franciji so triposteljne sobe na vprašanje in v večini primerov primerne za otroke do 12. leta starosti.

Pri posameznih odhodih se lahko zaradi praznikov vrstni red ogledov delno spremeni, vsebinsko pa ostaja enak

STOP in KOMPAS

Splošni pogoji poslovanja


Fotografije: