O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

EVROPA


Berlin

CENA z DDV: od 369 €
ČAS: celoletno

Berlin z letalom

 mesto kontrastov med starim in novim

Rezultat iskanja slik za Berlin - City break

Berlinski zid, Brandenburška vrata, živalski vrt, televizijski stolp, Reichstag (parlament) so le nekatere od najbolj poznanih znamenitosti te prečudovite evropske prestolnice. Poleg bogate zgodovine je Berlin poznan tudi po pestrem nočnem življenju, neštetih koncertih, razstavah in predstavah in nenazadnje po raznoliki kulturi. To je prestolnica ki vam ponuja bogato zgodovino in arhitekturo na eni in obilico zabave na drugi strani.
Datumi odhodov:  19.01., 18.02., 26.03.2021

Čas potovanja: 4 dni/ 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

1. dan: LJUBLJANA / BENETKE–BERLIN
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani ali v Benetkah. V primeru odhoda iz Benetk bo organiziran povratni transfer na letališče za doplačilo in predviden jutranji polet proti Berlinu. Avtobusni krožni ogled: Brandenburška vrata, promenada Unter den Linden, na kateri so našli svoj prostor slavni hotel Adlon, ambasade, Humboltova univerza, Opera, nekdanja orožarna in danes Zgodovinski muzej, rimokatoliška katedrala, Aleksanderplatz, ostanki zidu na predelu, imenovanem East Side Gallery. Prevoz do hotela in nastanitev. S podzemno železnico se boste podali na raziskovanje. Zapeljali se boste skozi novo, moderno železniško postajo do znamenitega Reichstaga. Sprehodili se boste do zgodovinskih Brandenburških vrat–ponosnega simbola prestolnice, slavoloka zmage in se ustavili ob največjem evropskem spomeniku židovskega holokavsta. Ogledali si boste vse največje znamenitosti: muzejski otok s številnimi muzeji (novi in stari muzej, Pergamonov muzej, stara nacionalna galerija…), najstarejši predel Nikolaviertel, največji park v mestu Tiergarten ter elegantno nakupovalno avenijo Kurfüstendamm. Prenočevanje.

2. dan: BERLIN / zajtrk
Zajtrk. Nenavaden obisk berlinskega podzemlja (doplačilo), ki prikaže zgodovino mesta z druge perspektive. Berlinsko podzemlje niso le podzemne železnice, ampak bunkerji iz 2. svetovne vojne, kamor so se prebivalci delavskih berlinskih sosesk zatekli med letalskimi napadi leta 1945. Z obiskom boste doživeli živo pričanje vojnega Berlina. Tla so posejana z zarjavelim strelivom, pištolami, starimi škornji, čeladami, vojaškimi posteljami. Slišali boste tudi kako nad vami bučijo bombe, kako mesto zajemajo plameni in kako so tu družine upale na rešitev. Na prehodu Checkpoint Charlie, ki je bil nekdaj najbolj znan prehod med razdeljenim Berlinom, si boste za doplačilo lahko ogledali muzej, ki prikazuje zgodovino berlinskega zidu. S Kompasovim vodnikom se boste podati na 368 m visoki Fernsehturm na Aleksanderplatzu in si ogledali 360° panoramo Berlina. Sprehod mimo ˝rdeče˝ mestne hiše do najstarejšega mestnega predela Nikolaiviertel. Zvečer za doplačilo možnost ogleda ene izmed trenutnih predstav v Friedrichstadt Palast–največjem evropskem zabaviščnem teatru, ki se lahko pohvali s številnimi glasbenimi predstavami. V letu 2020 si lahko ogledate (priporočamo rezervacijo) neverjetno glasbeno, plesno in gimnastično predstavo “VIVID”. Prenočevanje.

3. dan: BERLIN–POTSDAM–BERLIN / zajtrk
Zajtrk. Prosto za samostojno raziskovanje ulic Berlina ali za doplačilo izlet v Potsdam, kjer je živel Friderik I., kralj Prusije, ki je imel najbolj urejeno vojsko v tedanji Evropi, njegov sin pa je v palačo in njene lepo urejene vrtove vabil pisatelje, glasbenike in politike, prijateljeval je tudi z Bachom in Voltairom. Nekdanja prestolnica države Brandenburg je doživljala bleščeče življenje pruskega dvora v palači Saussouci. Ko so se po sedemletni vojni Prusi dokazovali svetu, so zgradili še razkošno Novo palačo. V Potsdamu je bila leta 1945 znamenita konferenca, na kateri so se v Cecilienhofu srečali Churchill, Truman in Stalin. Vrnitev v Berlin. Popoldan se boste lahko podali do trga Potsdammer, ki je bil nekdaj ujet med vzhodnim in zahodnim delom mesta. V 90. letih prejšnjega stoletja največje gradbišče Evrope, danes je novo moderno središče Berlina. Zvečer se boste lahko odpravili do dvorišč Berlina–Hackensche Höfe. Prenočevanje.

4. dan: BERLIN–LJUBLJANA /BENETKE / zajtrk
Zajtrk. Priporočamo vožnjo z ladjo po reki Spree ali obisk katerega izmed zanimivih muzejev; izbirate lahko med številnimi umetnostnimi muzeji ali muzeji, ki pripovedujejo zgodovino razdeljenega Berlina, zanimiv Židovski muzej, morda Tehnični muzej ali vedno živahen Živalski vrt. V prostem času si boste lahko izbrali svojega »berlinskega medveda«, ki je simbol mesta in si ga v obliki spominka lahko odnesli domov ali se sprehodili po najbolj znani elegantni nakupovalni hiši KaDeWe. Predviden popoldanski polet proti Ljubljani ali Benetkam. V kolikor bo povratek v Benetke, bo organiziran povratni transfer v Ljubljano proti doplačilu.

V ceno je vključeno

Povraten letalski prevoz do Berlina

Letališke in varnostne pristojbine

1 kos ročne prtljage s težo največ 10 kg in dimenzijami 56 cm x 45 cm x 25 cm

3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah

Prevoz letališče–hotel–letališče v Berlinu

DDV

Vodenje v slovenščini

Organizacija potovanja

Popusti:

15 % za otroka do 12 let v sobi z 2 odraslima. 

V ceno ni vključeno

Ob prijavi: 

Obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb: 60,00 EUR

MOŽNA DOPLAČILA

Ob prijavi:

Enoposteljna soba 60,00 EUR/osebo

Oddana prtjaga (20kg) 60 EUR

Izlet v Potsdamm 40 EUR

Predstava v Friedrichstadt Palast od 24,90 EUR

Berlinsko podzemlje 12 EUR

Fernsehturm 21,50 € (otroci 4-14let) 12 EUR

Prevoz Ljubljana - letališče Benetke- Ljubljana 60 EUR  

Na kraju samem (vodniku na poti): 

Olimpijski stolp 5 EUR

Podzemna železnica - enodnevna vozovnica pribl. 7 EUR

Muzej Checkpoint Charlie 14,5 EUR   

Vožnja po reki Spree 15,5 EUR

Ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje

 

STOP in KOMPAS

Splošni pogoji poslovanja


Fotografije: