O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

EVROPA


Budimpešta

CENA z DDV: od 169 €
ČAS: celoletno

  Vikend v Budimpešti

Rezultat iskanja slik za budapest

Madžarski podobne države ni v vsej Evropi. Mesta, pokrajina in ljudje so privlačni predvsem za tiste turiste, ki iščejo posebna, nova doživetja.

Datumi odhodov: 12.03.2021

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–BUDIMPEŠTA
Zgodaj zjutraj odhod avtobusa iz Ljubljane. Ob zadostnem številu prijavljenih potnikov iz Primorske (najmanj 20 potnikov) bomo za doplačilo organizirali prevoze iz Kopra (ali Nove Gorice), Kozine in Postojne. Možni vstopi v Celju, Slovenski Bistrici, Mariboru, Murski Soboti in nadaljevanje vožnje ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb ter posebnega ozračja vselej privlačen turistični cilj. Budimpeštanski bregovi Donave in staro budimsko mesto so na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Krožni ogled glavnih mestnih znamenitosti: razen elegantnih neorenesančnih stavb še občudovanje Opere, Parlamenta, Štefanove cerkve. Sprehod po Trgu herojev in po Vajda Hunyadijevem dvorcu ... Nastanitev v hotelu. Za doplačilo priporočamo večerjo v čardi, značilni madžarski restavraciji, z glasbo, folkloro in pijačo. Prenočevanje.

2. dan: BUDIMPEŠTA/ zajtrk
Po samopostrežnem zajtrku ogled Grajskega hriba, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača. Prosti čas za samostojne oglede ali za kavico. Priporočamo plovbo pod čudovitimi mostovi Donave s kosilom (doplačilo). Panoramska vožnja na Citadelo, od koder je najlepši pogled na prestolnico. Prenočevanje.

3. dan: BUDIMPEŠTA–TIHANY–LJUBLJANA–(KP,NG)/ zajtrk
Po samopostrežnem zajtrku obisk zanimive centralne tržnice in sprehod po mondeni peš–ulici Váci. Odhod proti severni strani Blatnega jezera. Med potjo ogled Tihanyskega polotoka ter čas za sprehod do Andrejeve cerkve, od koder je lep pogled na Blatno jezero. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru, slovi po svojih znamenitostih in po pokrajinski lepoti. Prostor je zaščiteno območje. Popoldne odhod proti domovini. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

V ceno 169 € je vključeno
  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
  • cestne pristojbine
  • prenočevanje s samopostrežnim zajtrkom z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v Budimpešti
  • ogledi po programu
  • odlično slovensko vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV

MOŽNA DOPLAČILA 

Ob prijavi: 

Enoposteljna soba 45,00 EUR

3–delna, značilna večerja v čardi z glasbo, s folkloro in pijačo 25 EUR (ob prijavi najmanj 20 potnikov)

Plovba s kosilom pod mostovi Donave 23 EUR

Prevoz s Primorske 15 EUR

Na kraju samem (vodniku na poti): 

Matjaževa cerkev 5 EUR

Ribiška trdnjava 4,5 EUR

Andrejeva cerkev 4 EUR

Ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje

 

KOMPAS

 


Fotografije: