O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

IZJAVA O ZASEBNOSTI


 

Izjava o zasebnosti

Spletna Stran STOP SLOVENSKA POTOVALNA AGENCIJA (STOP SPA) Spletne Strani se zavezuje, da bo ščitil vašo zasebnost in razvijal tehnologijo, ki vam omogoča zmogljivo in varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno mesto portala STOP SPA Spletne Strani ter upravlja zbiranje in uporabo podatkov. Z uporabo spletnega mesta STOP SPA Spletne Strani soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

STOP SPA Spletne Strani osebne prepoznavne podatke, kot so e-poštni naslov, ime, domači ali službeni naslov ali telefonska številka. STOP SPA Spletne Strani zbira tudi anonimne demografske podatke, ki jih ni mogoče povezati z vami, kot so poštna številka, starost, spol, zanimanja in hobiji.

Portal STOP SPA Spletne Strani samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi napotitvenih spletnih mest. STOP SPA Spletne Strani te informacije uporablja za izvajanje storitve, za ohranjanje kakovosti storitve in za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta STOP SPA Spletne Strani.

Ne pozabite: če neposredno razkrijete prepoznavne ali občutljive podatke na javnih oglasnih deskah portala STOP SPA Spletne Strani, lahko te podatke zbirajo in uporabljajo drugi. Opomba: STOP SPA Spletne Strani  ne prebira vaše osebne spletne komunikacije.

STOP SPA Spletne Strani vas poziva, da preberete izjave o zasebnosti spletnih mest, ki jih obiščete s portala STOP SPA Spletne Strani, da boste razumeli način zbiranja, uporabe in skupne rabe vaših podatkov na teh spletnih mestih. STOP SPA Spletne Strani ne odgovarja za izjave o zasebnosti ali drugo vsebino na spletnih mestih izven spletnega mesta STOP SPA Spletne Strani.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

STOP SPA Spletne Strani zbira in uporablja vaše osebne podatke za pravilno izvajanje spletnega mesta STOP SPA Spletne Strani in ponujanje zahtevanih storitev. STOP SPA Spletne Strani vas z osebnimi prepoznavnimi podatki tudi obvešča o drugih izdelkih ali storitvah, ki so na voljo na spletnem mestu STOP SPA Spletne Strani. STOP SPA Spletne Strani lahko stopi v stik z vami, ko izvaja mnenjske raziskave o trenutnih storitvah ali morebitnih novih storitvah, ki bodo morda na voljo.

STOP SPA Spletne Strani ne prodaja in ne daje v najem ali zakup svojih seznamov strank drugim podjetjem. STOP SPA Spletne Strani lahko občasno stopi v stik z vami v imenu zunanjih poslovnih partnerjev v zvezi z določeno ponudbo, ki bi vas utegnila zanimati. V teh primerih vaših osebnih prepoznavnih podatkov (e-pošta, ime, naslov, telefonska številka) ne posreduje drugemu podjetju. STOP SPA Spletne Strani lahko podatke izmenja z zaupanja vrednimi partnerji, ki mu pomagajo pri izvajanju statistične analize, pošiljanju e-pošte ali navadne pošte, ponujanju podpore strankam ali urejanju dostave. Vsem tem drugim podjetjem je prepovedano uporabljati vaše osebne podatke v druge namene, razen za zagotavljanje teh storitev portalu STOP SPA Spletne Strani; poleg tega morajo ohraniti zaupnost teh podatkov.

STOP SPA Spletne Strani ne uporablja ali razkriva občutljivih osebnih podatkov, kot je rasa, vera ali politična pripadnost, brez vašega izrecnega dovoljenja.

STOP SPA Spletne Strani sledi spletnim mestom in stranem, ki jih obiskovalci obiščejo znotraj portala STOP SPA Spletne Strani, in tako ugotovi, katere storitve portala STOP STOP SPA Spletne Strani so najbolj priljubljene. S temi podatki portal STOP SPA Spletne Strani ponuja prilagojeno vsebino in oglase za stranke, ki pokažejo, da jih zanima določeno področje.

Spletna mesta STOP SPA Spletne Strani vaše osebne podatke brez opozorila razkrijejo le, če to zahteva zakonodaja ali v dobronamernem prepričanju, da je to potrebno za: (a) delovanje v skladu z zakonodajo ali pravnimi postopki na portalu STOP SPA Spletne Strani ali mestu; (b) ščitenje in varovanje pravic ali lastnine portala STOP SPA Spletne Strani; in za (c) delovanje v nujnih okoliščinah za varovanje osebne varnosti uporabnikov portala STOP SPA Spletne Strani ali javnosti.

UPORABA PIŠKOTKOV

Spletno mesto STOP SPA Spletne Strani vam s piškotki pomaga prilagoditi spletno izkušnjo. Piškotek je besedilna datoteka, ki jo na trdi disk postavi strežnik spletnih strani. S piškotki ni mogoče zaganjati programov ali dostavljati virusov v računalnik. Piškotki so enolično dodeljeni vam, bere pa jih lahko le spletni strežnik v domeni, ki je izdala piškotek za vas.

Eden od prvotnih namenov piškotkov je, da vam pomagajo prihraniti čas. Namen piškotka je, da spletnemu strežniku sporoči, da ste se vrnili na določeno stran. Če npr. prilagajate strani portala STOP SPA Spletne Strani ali se registrirate na spletnem mestu ali v storitvah portala STOP SPA Spletne Strani, piškotek portalu STOP SPA Spletne Strani pomaga, da se spomni vaših določenih podatkov, ko ga naslednjič obiščete. S tem je poenostavljen postopek beleženja osebnih podatkov, kot so naslovi plačnika, naslovi za dostavo itd. Ko se vrnete na isto spletno mesto STOP SPA Spletne Strani, se lahko podatki, ki ste jih prejšnjič vnesli, obnovijo; tako zlahka uporabljate funkcije portala STOP SPA Spletne Strani, ki ste jih prilagodili.

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko svoj brskalnik po navadi nastavite tudi tako, da bo zavrnil piškotke, če to želite. Če izberete zavračanje piškotkov, ne boste mogli v celoti izkusiti interaktivnih funkcij storitev portala STOP SPA Spletne Strani ali spletnih mest, ki jih obiščete.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

STOP SPA Spletne Strani ščiti vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Osebne prepoznavne podatke, ki jih navedete v računalniških strežnikih, STOP SPA Spletne Strani ščiti v nadzorovanem, varnem okolju, kjer so zaščiteni pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Ko so osebni podatki (kot je številka kreditne kartice) preneseni na druga spletna mesta, so pri tem zaščiteni s šifriranjem, kot je protokol SSL (Secure Socket Layer).

SPREMINJANJE TE IZJAVE

STOP SPA Spletne Strani bo to izjavo o zasebnosti občasno posodobil, da bo odražala izkušnje podjetja in strank. STOP SPA Spletne Strani vas poziva, da redno pregledujete to izjavo, da boste na tekočem, kako STOP SPA Spletne Strani ščiti vaše podatke.

PODATKI ZA STIK

STOP SPA Spletne Strani vas vabi k pošiljanju komentarjev v zvezi s to izjavo o zasebnosti. Če mislite, da portal  STOP SPA Spletne Strani ne upošteva te izjave, se obrnite na portal STOP SPA Spletne Strani na naslovu  
stop.spa@siol.net. Potrudili se bomo, da čim prej ugotovimo in odpravimo težavo.