O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

ZAKLJUČENE SKUPINE


BELA KRAJINA

CENA z DDV:
ČAS:

BELA KRAJINA

 

 

V tem programu vam predstavljamo najlepše predele Bele Krajine. Spoznali boste pokrajino belih brez, lanu, platna, pokrajino miru in tudi vinorodnih okolišev.
Bela krajina je razvito podeželje, prepleteno z vinogradi in travniki v objemu elegantnih brez in čiste reke Kolpe. Tu ni industrije in prenaseljenih krajev, vlada mir, spokojnost, čist zrak ter dobrosrčnost prebivalcev pokrajine. V času našega potovanja pa je poudarek seveda na pokušini letošnjega pridelka Modre frankinje. To vino je ponos vinogradnikov in kakšno je bomo pokusili skupaj.


 

Odhod sodobnega avtobusa. Vožnja brez vmesnih postankov do Stične. Postanek za ogled znamenitega samostana (prihod je predviden ob 09.00). Nadaljevanje vožnje do Gorjancev. Daljši postanek za malico v gostilni Badovinc v Jugorju (belokranjska malica- golaž bo pospremljen  z dolenjskim aperitivom Karampampuli. Vožnjo bomo nadaljevali preko Gorjancev in si privoščili počitek v Metliki, kjer si bomo ogledali Gasilski muzej. V zgodnjih popoldanski urah bomo prispeli v Drašiče, kjer nas bo v lokalni zadružni kleti gospod Simonič seznanil z lokalnimi običaji, nas postregel z lokalnimi vini in nas kasneje povabil na svojo domačijo,  ki se nahaja sredi najžlahtnejših vinogradov, tik ob hrvaški meji, ki odpira pogled na Trdinov vrh, v Semič, na Karlovac in na Reko. Ni vse, kar je se dogaja na domačiji, povezano s pitjem… Temelj vsega so seveda gospodarjeva vina, toda zraven sodijo tudi  belokranjska pogača, domača juha, suhe salame, pečeni odojek ali jagenček,   zelenjava in seveda domače belokranjske sladice, ki jih večina Slovencev ne pozna. Ob zvokih domače glasbe nam bo čas še prehitro minil, zato je povratek predviden v poznih večernih urah.

 

 


Fotografije: