O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

NEKAJ POSEBNEGA


Grenlandija

CENA z DDV: od 4.145 €
ČAS: 23.10.

 Grenlandija - potovanje na največji otok sveta

Ko se potuje v odročni svet, kjer preseneča še takšna malenkost. Grenlandija je dežela spontanosti, idile in prvinskosti. Potovanje po Grenlandiji nam nudi popolnosti kot si jih le težko zamislimo. Od opazovanja kitov, ali vožnje s pasjo vprego, sprehodov v neokrnjeni naravi in kratko križarjenje med ledenimi fjordi in idilična živo pisana mesteca.

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan  
LJUBLJANA-COPENHAGEN-ILULISSAT (polet s presedanjem, transferji cca 10km, peš)

  Zbor na letališču in polet (oziroma transfer do okoliškega odhodnega letališča) s presedanji proti Grenlandiji. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v mestno središče. Ilulissat je značilno grenlandsko pristaniško mesto s hišami živih barv in približno 5000 prebivalci, leži pa 250 km severno od polarnega kroga. Je središče za odkrivanje grenlandskih ledenikov, opazovanje kitov, snežnih vpreg s psi, pohode in uživanje v ledenih gorah. Okoliški zaselki ponujajo nepozabno pristne izkušnje s pravimi Grenlandci, ki živijo skladno s starodavnimi običaji. Mestni okoliš krasi tudi park doline Sermermiut z ostanki starodavnih Inuitskih plemen in neminljiva lepota narave. Po namestitvi v gostišču (skupne kopalnice in sanitarije na hodniku) in krajšem predahu se bomo peš podali na odkrivanje doline Sermermiut (cca 6-7km), ki je uvrščena skupaj z ledenim fjordom na UNESCO-v seznam naravne dediščine. Že naše prvo popoldne na Grenlandiji nam bo podalo reprezentativno mero njenih lepot in vsekakor bomo navdušeni vpijali njena bogastva. Nočitev.

2. dan  
Z LADJO PO ICEFJORDU IN QAATSUT (ladja, čolni, peš)

  Po zajtrku sledi nepozabna izkušnja, ko se bomo vkrcali na plovilo in zapluli proti lokalni skupnosti nekdanjih kitolovcev v Qaatsutu. Skupnost šteje zgolj 45 prebivalcev, a imajo svojo šolo, trgovino, cerkev in restavracijo. Zgolj eno generacijo nazaj je skoraj celotna Grenlandija živela po majhnih zaselkih ob dolgih obalah, danes pa je obisk takšnega eksotična a zelo pristna zadeva, ki nam bo pustila neizbrisen pečat. Trdo življenje in izjemen duh človeka omogoča preživetje v tem svetu. Po obisku se odpeljemo nazaj v Ilulissat, popoldan pa se bomo vkrcali zopet in sicer za našo novo nepozabno izkušnjo, ko bomo zapluli v nebeški Icefjord, zaščiteni in najbolj slikani ledeni fjord na svetu. Ledeniki in zelo domiselno oblikovane ledene gore nas bodo navduševale, pa naj bodo obsijane s soncem ali pa nas s svojo barvno paleto osupnejo v oblačnem dnevu in nam ga popestrijo do potankosti. Nazaj v naše gostišče. Grenlandski bife. Nočitev.

3. dan  
OPAZOVANJE KITOV / SNEŽNA VPREGA S PSI (peš, ladja/vprega)

  Zajtrk. Poletni program: vkrcanje na hitri čoln in 4urni izlet v zaliv Disco, kjer prebiva 15 različnih vrst kitov (zimski meseci zgolj 3 vrste). V foto objektive bomo lovili kite pri njihovem lovu, morda ujeli skok kita grbavca, lovili njihove repe pri potopu, da pa se malo ogrejemo bosta na plovilu na voljo čaj in kava. Zimski program: odpeljali se bomo v center snežnih grenlandskih psov. Poučili nas bodo o njihovi pomembni vlogi in kako se pripravi vprego. Nato se bomo zapeljali na dvourni safari v snežni vpregi (2 osebi na sani), voznik je izkušen Grenlandec. Obvezna so izjemno topla oblačila, lahko pa si pravo opremo tudi izposodite. Po vrnitvi v Ilulissat se bomo sprehodili še po mestu in si privoščili pravi grenlandski bife! Nazaj v naše gostišče. Nočitev.

4. dan  
ILULISSAT-LADJA (križarjenje, polpenzion)

  Zajtrk. Ob dogovorjenem času odjava in sprehodili se bomo do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na našo ladjo za mini križarjenje. Na ladji bomo skupaj z Grenlandci preživeli 2 noči. Namestili se bomo v dvoposteljne kabine s kopalnicami. Na ladji smo nameščeni na osnovi vključenega zajtrka in kosila. Plovba prvi dan nas bo vodila ob razgibani zahodni obali Grenlandije, kjer nas bodo navduševali fjordi, otočki, ledeniki in ledene gore, morda bomo opazili tudi kite, tjulnje in zagotovo bogastvo ptic. Križarjenje z ladjo vsekakor doprinese k pristnosti potovanja, saj se bomo vozili tako kot prebivalci že več dobro tisočletje, torej s plovilom in po morju. Nočitev.

5. dan  
PLOVBA (križarjenje, polpenzion)

  Najprej se bomo v jutranjih urah ustavili v Sisimiutu, drugem največjem mestu Grenlandije s približno 5500 dušami, kjer nam bo dvourna pavza omogočila lep sprehod po tem slikovitem mestu. Pisana barvna paleta hišic, mestna hiša, pristanišče in ribja tržnica nas bodo navdušili, nato pa se bomo zopet vkrcali in udobno namestili na palubi in uživali v plovbi, opazovali zaliv Sisimiut, fjorde nanizane južno ob obali, uživali v prihodih in odhodih v pristanišča in postajališča na urniku naše ladje: Kangaamiut in Maniitsoq. Nočitev.

6. dan  
NUUK (peš)

  V jutranjih urah bomo prispeli v Nuuk, grenlandsko prestolnico z dobrih 15 tisoč prebivalci, kar jo uradno uvršča na prvo mesto v kategoriji najmanjša prestolnica sveta! Slikovito mesto je idilično locirano ob vznožju gore Sermitsiaq (1210m), katere ime pomeni sedlo. Samo mesto je hkrati center prometa in birokracije v pomembnem ustju različnih fjordov, ob katerih je tudi zgoščena populacija Grenlandije. Prtljago si bomo shranili v našem hotelu, nato pa se bomo kar peš podali na odkrivanje te prestolnice. Gosto nanizane hiške, trgovinice, muzeji, zabavišča, celo golf klub, omogočajo prebivalcem zelo živahno življenje, napram večini preostalih prebivalcev tega največjega otoka na svetu. Obiskali bomo nacionalni muzej, kateri hrani odlično zbirko artefaktov in relikvij iz vikinške dobe in staroselske kulture Inuitov (kajaki, umiaki, ceremonialna in tradicionalna oblačila, pribor in posode, njegov največji zaklad pa so mumije iz Qilakitsoqa). Nato bomo obiskali še galerijo umetnosti in kulturni center Katuaq. Nazaj v hotel in nočitev.

7. dan  
NUUK (peš, čolni)

  Po zajtrku si bomo ogledali najstarejšo hišo na Grenlandiji, iz leta 1728, hišo Hansa Egedeja. Egede je bil luteranski misijonar norveškega porekla, kateri je uspešno deloval med grenlandskimi Inuiti. V Nuuku je ustanovil Grenlandsko prestolnico in pri Norvežanih ter Dancih ponovno obudil interes po sodelovanju in investiranju ter trgovanju z Grenlandijo po večstoletnem postu. Obiskali bomo tudi katedralo Hansa Egedeja, nato pa se bomo za slovo podali na še naš zadnji izlet na Grenlandiji. Vkrcali se bomo na čoln in se odpeljali odkrivati fjorde, morda videli orle, kite… Nato povratek v naš hotel in nočitev.

8. dan  
NUUK-KOPENHAGEN (transferji cca 10km, polet)

  Zajtrk. Prevoz na letališče in polet s presedanjem v Kopenhagen. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti se odpeljemo do hotela. Namestitev in nočitev.

9. dan  
KOPENHAGEN-LJUBLJANA (transfer cca 30km, polet s presedanjem)

  Zajtrk in prevoz na letališče ter polet proti Ljubljani, oz okoliškem letališču s transferjem do Ljubljane.
 

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
ODHODI: CENA:  
     
23.10.2020 že od 4.145,00 € min 12 potnikov

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust


Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Najmanjše število potnikov za izvedbo je 6.

Vizum: ni potreben

Cepljenje: niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si
CENA VKLJUČUJE:
Povratni letalski prevoz s pristojbinami, letališki transfer v Ilulissatu in Nuuku, vse izlete s čolni po programu, vse navedene vstopnine, slovenski vodja poti, 6x namestitev z zajtrkom v pristnih gostiščih, 1x grenlandski bife večerja, 2 nočitvi z zajtrkom in 2 kosili na ladji - križarjenje Ilulissat-Nuuk, safari za kiti/snežna vprega s psi (odvisno od sezone leto/zima), zdravstveno asistenco (dvojna premija do 50.000€) v tujini in organizacija potovanja ter DDV.

OBVEZNA DOPLAČILA:

odhodi 26.6.,24.07. 250€
skupina 9-11 potnikov 235€
skupina 6-8 potnikov 415€

DOPLAČILA PO ŽELJI:

enoposteljna soba 656€
paket 4 večerij 240€

 Rezultat iskanja slik za Vard - turistična agencijaSplošni pogoji


Fotografije: