O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

NEKAJ POSEBNEGA


ROMANTIČNA ITALIJANSKA JEZERA

CENA z DDV: od 299 €
ČAS: 24.junij

ROMANTIČNA ITALIJANSKA JEZERA

Rezultat iskanja slik za maggiore lake

Podalpska jezera Italije so posebnost brez primere. Naravna zaščita Alp in Dolomitov dajejo krajem pod njimi idealne možnosti za rast mediteranskih rastlin: Lago di Garda, Lago di Lecco,  Lago di Como,  Lago d’Orta. Tretji dan pa se bomo posvetili ogledom znamenitih BOROMEJSKIH OTOKOV v jezeru Lago Maggiore. Čudoviti parki, vožnja z ladjo in lepa narava povsod, pa vas bodo presenetili.

 

ODHOD : 24.junij 2021

 

PROGRAM POTOVANJA  

                            

1.dan: Ljubljana - Riva del Garda - Limone - posestvo Il Vittoriale -  Desenzano

Odhod ob 05.00, nato vožnja po avtocesti z vmesnimi postanki mimo Benetk in Verone do Gardskega jezera. Postanek pod mogočno goro Brioni, v slovitem letovišču Riva del Garda na severu Gardskega jezera daje vtis mediteranskega mesta. Sprehod po slikovitem starem mestu, ki je nekakšen labirint živahnih ozkih ulic z zvonikom Torre Apponale, pretorsko palače ter mogočno trdnjavo iz 12. stoletja. Prosto za dobro dopoldansko kavico

Pot nas bo vodila ob Gardskem jezeru do vasice Limone sul Garda. Že ime razkriva, da je najbolj znana po terasah limon, ki se vijejo nad vasjo. Ko je bila Italija še razdeljena na posamezne državice so že od 13. stoletja dalje gojili limone na posebnih, pozimi pokritih, terasah. To so bili najseverneje ležeči nasadi limon na svetu. Poseben čar vasice je v starih ribiških hišah in vijugastih uličicah. Sprehodili se bomo skozi vas in uživali v prijetni klimi. Prosto za kosilo.

Vožnja ob jezeru in prihod do posestva Il Vittoriale. ki sestavljajo vilo v kateri je živel znameniti italijanski slavnega kontraverznega italijanskega pesnika, pisatelja in tudi vojskovodje Gabriela D'Annunzia, gledališče na prostem, protipodmorniško torpedovko, letalo,vojno ladjo Puglia, park …

Zvečer bomo prišli do Desenzana. Nastanitev v hotelu Bonotto *** , večerja in prenočišče. 

 

2.dan: Gardone – jezero Lecco - Komsko jezero – Bellagio - Tramezzo - jezero Maggiore – Verbania

Po zajtrku vožnja mimo jezera Lecco do Bellagia. Ogledali si bomo to ljubko mesto,polno trgovinic in restavracij in se sprehodili skozi ozke uličice, ki se vzpenjajo in spuščajo.Iz mesta se bomo sprehodili po promenadi do vile Melzi, ki se s svojimi vrtovi razprostira ob obali jezera. Sprehodili se bomo po botaničnem vrtu do Mavrske ute in terase, od koder je prečudovit razgled na jezero. Videli bomo tudi egiptovske skulpture in rimske kipe, nasade bambusov in muzej v nekdanji oranžeriji, ki hrani dragocene predmete iz Napoleonovega časa.

Po ogledih si bomo malo počitka, po želji morda kaj prigriznili  nato pa bomo z ladjo odpeljali v Tramezzo, idilično mesto ob jezeru, ki ga krasijo prelepe vile. .

Obiskali bomo vilo Carlotta iz 18.stoletja. Vrt krasi več kot 150 različnih rastlin, 12 metrov visoki  masivni rododendroni, poleg vseh ostalih rastlin, kot so kaktusi, cedre…

Sledi vožnja do mesta Como, ki se ponaša z izjemno lego ob Comskem jezeru. Za mestnim obzidjem iz 12. stoletja lahko občudujemo  romansko baziliko San Abbondio, Broletto, mestno hišo iz istega obdobja, Palazzo Terragni, lahko pa bi  tudi spili kozaček dobrega vina na trgu…

Zvečer bomo  prispeli v Verbanio  na jezeru Lago Maggiore. Najlepši del mesteca je ravno razgled proti Borromejskim otokom in promenada ob obali jezera. Namestitev v hotelu  Intra ***,večerja in prenočišče.

 

3.dan: Boromejski otoki

a/ Po zajtrku celodnevno prosto v Verbanii /Stresi do večerje.

b/ Po zajtrku plovba z ladjo do Borromejskih otokov. Otoki so zasloveli predvsem zaradi lepo urejenih botaničnih vrtovih, ki so nastali v okolici razkošnih palač, kjer so razstavljene umetnine in predmeti, ki so še danes v lasti  družine Borromeo.

Otok Isola Bella s prekrasno baročno palačo in francoskimi vrtovi. Z zasnovo terasastih vrtov so začeli že leta 1671, zadnje podrobnosti pa so naredili šele 50-60 let nazaj. Danes je to prekrasen vrt z vrtnicami, azalejami, lilijami, citrusi in angleško zasnovan vrt “Giardino dei Fiori” z lotosovimi cvetovi. Na najvišji točki otoka je kip samoroga, simbol družine Borromeo.

Otok Isola Madre je znan po številnih vilah in botaničnim vrtom, po katerem se sprehajajo fazani, pavi in prosto živijo nekatere vrste papig. 8 ha površine otoka je opremljen kot angleški park, medtem ko je večina parka pokrita z gozdom in nudi zatočišče večji skupini eksotičnih ptic. Otok Isola Madre, nekoč znan pod imenom Isola di San Vittore

Otok Isola dei Pescatori je popolno nasprotje Isola Madre in Isola Bella. Nima velike palače ali razkošnih vrtov. Nekoč otok ribičev, je danes znana turistična točka s številnimi trgovinami in restavracijami, na otoku najdete celo cerkev in pokopališče.  O ribiški pričajo  železni stebri, kjer so nekoč sušili ribiške mreže. Danes pa mreže krasijo pročelja restavracij, saj je otok najbolj znan po jedeh z jezerskimi ribami…

Pozno popoldne vrnitev v hotel, večerja, prenočevanje.

 

4.dan: Stresa - Arona- jezero Orta - Ljubljana

Po zajtrku vožnja do srednjeveškega kraje Arona kjer stoji visok spomenik, posvečen milanskemu škofu in kardinal Karla Boromesjkem. V notranjosti kipa je urejeno stopnišče z razgledno ploščadjo, s katere se odpira eden zanimivejših razgledov na jezero.

Vožnja do slikovitega jezera Orta zahodno od jezera Maggiore. V preteklosti je bilo jezero Orta priljubljeno zbirališče  pesnikov in umetnikov.

Postanek za ogled vasica Orta San Giulio, zgrajena na pobočju hriba Sacro Monte, z ozkimi ulicami s stopnicami, ob katerih so nekoč mogočne palače, prodajalne in restavracije.

Popoldan povratek po avtocesti z vmesnimi postanki do  domovine.

 

CENA POTOVANJA:

299,00 € - pri udeležbi najmanj 40 potnikov

339,00 € - pri udeležbi najmanj 35 potnikov

369,00 € - pri udeležbi najmanj 30 potnikov

399,00 € - pri udeležbi najmanj 25 potnikov

 

DOPLAČILO  pri prijavi :

za enoposteljno sobo 79 €

Celodnevni izlet za prevoz z ladjam po Boromejski otoki in vstopnine na palači v vrtovi v Isola belle in Isola Madre - 35 €

 

V CENI JE VŠTETO: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, takse, polpenzioni v hotelih s tremi zvezdicam, vodenje in organizacija izleta, DDV.

V CENI NI VŠTETO: vstopnine 40 € ( ogled posestva Il Vittoriale, prevoz z ladjico Bellagio-Tremezzo  in  vstopnina za ogled Vile Charlotta , ogled Vile Melzi, vstopnina za kolos Karlu Boromejskemu )

 

Splošni pogoji so sestavni del programa      


Fotografije: