O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

NEKAJ POSEBNEGA


RAVENA, RIMINI IN SAN MARINO

CENA z DDV:
ČAS:

 RAVENA, RIMINI IN SAN MARINO 2 DNI

Rezultat iskanja slik za san marino turismo fotos

ZA GIBALNO OVIRANE 

PROGRAM JE PRIMEREN ZA VSE GIBALNO OVIRANE. AVTOBUS JE POSEBEJ PRIREJEN ZA PREVOZ INVALIDSKIH VOZIČKOV (IMA DVIGALO). VSI POSTANKI IN OGLEDI SO SKRBNO PREVERJENI PRED VSAKIM ODHODOM IN PLANIRANI TAKO, DA SO DOSTOPNI VSEM UDELEŽENCEM IZLETA.

 

Ravena je doživela svojo najslavnejšo dobo v 5. in 6. stoletju n. št., ko je bila glavno mesto Zahodnorimskega cesarstva in most med rimskim in bizantinskim svetom. Leta 402 je Honorij zapustil Rim in razglasil Raveno za prestolnico zahodnega rimskega cesarstva. V Raveni je pokopan Dante Alighieri, kljub prošnjam Firenčanov, da bi ga prepeljali tja, kjer se je rodil. Rimini je dežela neskončno dolgih peščenih plaž  ob Jadranskem morju, v provinci Emilija - Romanja. Po legendi naj bi republiko San Marino ustanovil kamnosek sveti Marino z Raba, ki je v 4. stoletju, v času preganjanja kristjanov pod rimskim cesarjem Dioklecijanom, pobegnil na Apeninski polotok, da bi v tamkajšnjih hribih ustanovil skupnost kristjanov.

 

ODHOD: po dogovoru

PROGRAM:

1.       DAN: Ob 08.00 odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v Ljubljani. Vožnja, z vmesnimi postanki, mimo Sežane, Benetk in Padove do Ravene. Ogled centra mesta in najlepših kulturno-zgodovinskih spomenikov: baziliki San Apolinare Nuovo in San Vitale, mavzolej Gale Placidije, Dantejeva grobnica…  Seveda bo nekaj prostega časa za kaj pojest, popit ali pač samo uživat v mestu. Nadaljevanje vožnje do Riminija in nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

2.       DAN: Po zajtrku vožnja do žepne državice San Marino. Ne samo, da ima bogato zgodovino, sama lega na gori Monte Titano je veličastna, razgledi pa prekrasni. Glede na to, da turizem prinaša ogromno denarja, ne bo problem nakupovanje, ki je ceneje kot v Italiji. Za gibalno ovirane udeležence na invalidskih vozičkih pa bo poskrbljeno s sistemom »Triride«, ki navaden invalidski voziček spremeni v motoriziranega. To bo, zaradi strmih ulic, prišlo zelo prav. Po prostem času za hrano, pijačo ali nakupe se bomo poslovili od San Marina in se mimo Bologne, Padove in Benetk podali proti domu. Prihod v Ljubljano je predviden v večernih urah.

 

CENA NA OSEBO:

-              Pri najmanj 30 udeležencih: 165 €

-              Pri najmanj 25 udeležencih: 185 €

-              Pri najmanj 20 udeležencih: 215 €

-              Pri najmanj 15 udeležencih: 265 €

 

NEKATERE MOŽNE KONFIGURACIJE AVTOBUSA:

-              2 invalidska vozička in 38 sedežev

-              4 invalidski vozički in 34 sedežev

-              6 invalidskih vozičkov in 28 sedežev

-              8 invalidskih vozičkov in 22 sedežev

 

CENA VKLJUČUJE:

Prevoz s turističnim avtobusom, prirejenim za prevoz invalidskih vozičkov (z dvigalom za vstop in izstop in izkušenim voznikom za prevoz gibalno oviranih), izkušenega vodnika, ki ne bo prvič vodil gibalno oviranih, izkušenega in močnega spremljevalca za pomoč, če bi slučajno bila potrebna, vstopnine po programu, sistem triride v San Marinu, nastanitev v hotelu 3-4* s polpenzionom (večerja, zajtrk) na območju Riminija, cestnine in cestne takse ter DDV.

stop spa

Splošni pogoji so sestavni del programa 


Fotografije: