O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

NEKAJ POSEBNEGA


REZIJA IN VIŠARJE

CENA z DDV:
ČAS:

 REZIJA IN VIŠARJE

Rezultat iskanja slik za VIÅ ARJE

ZA GIBALNO OVIRANE 

PROGRAM JE PRIMEREN ZA VSE GIBALNO OVIRANE. AVTOBUS JE POSEBEJ PRIREJEN ZA PREVOZ INVALIDSKIH VOZIČKOV (IMA DVIGALO). VSI POSTANKI IN OGLEDI SO SKRBNO PREVERJENI PRED VSAKIM ODHODOM IN PLANIRANI TAKO, DA SO DOSTOPNI VSEM UDELEŽENCEM IZLETA. 

Furlanija, Benečija in Rezija so območja, kjer so včasih živeli pretežno Slovenci. Še danes o tem pričajo krajevna imena v Reziji in še danes žive tod v velikem številu Slovenci. Rezija je majhna dolina, ki leži ob istoimenski rečici, nad dolino pa se vzpenjajo visoki vrhovi s Kaninom na čelu. Na tem izletu bi vam radi predstavili s pomočjo domačinov utrip življenja, ki je tu nekaj posebnega. Posebnost pa so seveda “Rozijani”, ki so obdržali svoj jezik, narodno nošo in običaje. Mogoče boste opazili tudi »Zverinice iz Rezije«…

Svete Višarje so romarski kraj Slovanov, Germanov in Romanov. Že v 16. stoletju so goro imenovali božjo pot treh narodov, danes pa jim pravijo božja pot Evrope. Cerkev, ki je posvečena Višarski Kraljici je bila v letu 2000 prenovljena. Le nekaj let pozneje pa so na Svete Višarje postavili novo krožno kabinsko žičnico. S pomočjo žičnice lahko tako na Višarje pridejo tudi invalidi, bolni in ostareli. Sicer pa je bila žičnica postavljena za potrebe zimskega smučarskega centra. V okolici Višarij je namreč veliko smučarskih prog, ki nudijo idilično smuko. Višarje pa niso le romarsko središče saj razgled in gostinski lokali privabijo na vrh tudi številne turiste.

ODHOD: po dogovoru

PROGRAM:

Ob 08.00 odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v Ljubljani. Vožnja mimo Kranja, Jesenic in Kranjske gore do Trbiža (Tarvisio), kjer bomo naredili prvi postanek. Izkoristili ga bomo za kavico, zajtrk ali karkoli drugega. Vožnjo bomo nadaljevali ob reki Beli (Fella), se pri Tablji (Pontebba) obrnili proti jugu in vstopili v Železno dolino (Canal del Ferro). Pri kraju Na Bili (Resiutta) se bomo podali v dolino Rezije. V kulturnem domu nas bodo pričakali in nam pripravili lep program, da bomo spoznali dolino, domačine, kulturo, običaje, petje in vse, kar dela Rezijo zanimivo.  Dovolj prostega časa bo tudi za pojest, ali to, kar boste prinesli s seboj, kupili v lokalni trgovini ali pa boste jedli kosilo v lokalni restavraciji (prijave samo vnaprej!). Okrepčani se bomo vrnili na avtocesto in se podali nazaj proti Trbižu, do spodnje postaje gondole za Višarje. Z gondolo se bomo popeljali na 1766 m nadmorske višine. Nekateri si bodo ogledali cerkev Višarske Matere Božje, nekateri se bodo okrepčali v enem od gostinskih lokalov, eni pa uživali v krasnem razgledu na vrhove Julijskih Alp. Polni vtisov se bomo z gondolo vrnili v dolino in se mimo Trbiža odpeljali do Ljubljane. 

CENA NA OSEBO:

-              Pri najmanj 30 udeležencih: 65 €

-              Pri najmanj 25 udeležencih: 75 €

-              Pri najmanj 20 udeležencih: 85 €

-              Pri najmanj 15 udeležencih: 95 € 

NEKATERE MOŽNE KONFIGURACIJE AVTOBUSA:

-              2 invalidska vozička in 38 sedežev

-              4 invalidski vozički in 34 sedežev

-              6 invalidskih vozičkov in 28 sedežev

-              8 invalidskih vozičkov in 22 sedežev

CENA VKLJUČUJE:

Prevoz s turističnim avtobusom, prirejenim za prevoz invalidskih vozičkov (z dvigalom za vstop in izstop in izkušenim voznikom za prevoz gibalno oviranih), izkušenega vodnika, ki ne bo prvič vodil gibalno oviranih, izkušenega in močnega spremljevalca za pomoč, če bi slučajno bila potrebna, kulturni program v Reziji, povratno karto za gondolo na Višarje, cestnine in cestne takse ter DDV.

MOŽNO DOPLAČILO (samo ob prijavi):

-          Kosilo (mesno ali vegetarijansko) v Reziji: predjed, glavna jed s prilogo, sladica: 25 €

stop spa

Splošni pogoji so sestavni del programa 


Fotografije: