O NASSPLOŠNI POGOJIKONTAKT

NEKAJ POSEBNEGA


TRST IN MIRAMARE

CENA z DDV:
ČAS:

 TRST IN MIRAMARE

 Rezultat iskanja slik za miramare

ZA GIBALNO OVIRANE     

 PROGRAM JE PRIMEREN ZA VSE GIBALNO OVIRANE. AVTOBUS JE POSEBEJ PRIREJEN ZA PREVOZ INVALIDSKIH VOZIČKOV (IMA DVIGALO). VSI POSTANKI IN OGLEDI SO SKRBNO PREVERJENI PRED VSAKIM ODHODOM IN PLANIRANI TAKO, DA SO DOSTOPNI VSEM UDELEŽENCEM IZLETA.

Ob koncu 19. stoletja je bil Trst živahno kozmopolitansko mesto, v katerem so se prepletale slovenska, italijanska in nemška kultura, in je navdihovalo pisatelje, pesnike in umetnike, kot so bili Ivan Tavčar, Ivan Cankar, Dragotin Kette, Igo Gruden, Italo Svevo, Umberto Saba, Matthaeus Pertsch, Rainer Maria Rilke, James Joyce, Richard Francis Burton. Zanimivo je tudi, da je bil Trst na začetku 20. stoletja s 56.000 slovenskimi prebivalci (po popisu 1910) tudi največje slovensko mesto (Ljubljana je, z nemško  govorečo manjšino vred, takrat štela 52.000 prebivalcev).  V tako imenovani Terezijanski četrti (zgrajena je bila za časa cesarice Marije Terezije z bonifikacijo tamkajšnjih solin) stojijo arhitektonsko zanimiva poslopja, večinoma iz 19. Stoletja. Veliko zanimivosti je tudi v neposredni okolici mesta, med katerimi je grad Miramar (italijansko Castello di Miramare), zgrajen konec 19. stoletja v romantičnem slogu za avstrijskega nadvojvodo Maksimilijana in njegovo ženo Šarloto Belgijsko.

 

ODHOD: po dogovoru

PROGRAM:

Ob 08.00 odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v Ljubljani. Vožnja do Sežane, kjer bomo naredili prvi postanek. Izkoristili ga bomo za kavico, zajtrk ali karkoli drugega. Vožnjo bomo nadaljevali do gradu Miramar in si ga ogledali. Dovolj prostega časa bo tudi za ogled krasnega parka zraven gradu. Potem se bomo podali v Trst. V centru si bomo ogledali glavne trge in pomembne palače, seveda pa bo tudi prosto za kosilo, priložnostne nakupe, pa še kaj za počet se bo našlo. Popoldan se bomo podali proti Ljubljani, s prihodom v zgodnjih večernih urah. 

 

CENA NA OSEBO:

-              Pri najmanj 30 udeležencih: 55 €

-              Pri najmanj 25 udeležencih: 65 €

-              Pri najmanj 20 udeležencih: 75 €

-              Pri najmanj 15 udeležencih: 85 €

 

NEKATERE MOŽNE KONFIGURACIJE AVTOBUSA:

-              2 invalidska vozička in 38 sedežev

-              4 invalidski vozički in 34 sedežev

-              6 invalidskih vozičkov in 28 sedežev

-              8 invalidskih vozičkov in 22 sedežev 

 

CENA VKLJUČUJE:

Prevoz s turističnim avtobusom, prirejenim za prevoz invalidskih vozičkov (z dvigalom za vstop in izstop in izkušenim voznikom za prevoz gibalno oviranih), izkušenega vodnika, ki ne bo prvič vodil gibalno oviranih, izkušenega bolničarja za pomoč, če bi slučajno bila potrebna, vstopnino v grad Miramar, cestnine in cestne takse ter DDV.

stop spa

 

Splošni pogoji so sestavni del programa 


Fotografije: